DIS-Norge
 
  English Norsk  

Kirkebokregistrering i Nordland

Les DIS-Norges retningslinjer for kirkeboksregistrering. DIS-Salten Slektshistorielag er med på å dataregistrere kirkebøker i henhold til samarbeidsavtalen mellom Riksarkivaren og DIS-Norge. Har du lyst til å bidra? Kontakt oss på e-post kildereg@sa.disnorge.no.


Registrering av kirkebøker vil si å skrive av de slektsrelaterte handlingene som finnes i kirkeboken, som f. eks. dåp, konfirmasjon, ekteskap og avdøde. Dette legges så inn i et program på PCen som gjør det mulig å søke etter bestemte personer, som dåpsbarn, foreldre, faddere, konfirmanter, forlovere og avdøde med mere. På den måten blir det mye enklere å lete etter personer man ikke vet når ble født, konfirmert, gift eller døde.

Alle registreringer kommer ut på Digitalarkivet, med midre annet er oppgitt. Vi anbefaler nye registratorer å begynne med kirkebøker fra rundt 1880 og utover. Før dette bruker skriften å være vanskeligere å tyde og kirkebøkene ikke like oversiktlig ført. Dette varierer fra kirkebok til kirkebok. For å ikke begynne for hardt anbefales det å starte å registrere deler av en kirkebok, for eksempel de dødfødte.

Kirkebok for Hamarøy 1736
Kirkebøker for Hamarøy 1736 og
Buksnes 1892. Foto: Digitalarkivet